Рафа: Спечелих благодарение на сервиса ми



02-10-2013 20:33 | Станко Димов

Рафаел Надал нямаше най-лекия мач, но въпреки това намери начин да победи в два сета Филип Колшрайбер и да се класира за четвъртфинал на турнира в Пекин. След сравнително оспорван двубой испанецът се наложи с 6:4, 7:6 (3) след близо два часа игра на централния корт.

„Днес сервисът, според мен, помогна много във важните моменти. Вярно е също, че неговото ниво (на Колшрайбер) бе брилянтно. Спечелих, защото изиграх страхотен мач. Ако не бях го направил – нямаше как да изляза победител”, коментира Надал след успеха.

27-годишният испанец може да се върне на върха на ранглистата, ако успее да се класира за финал в Пекин (без значение какво направи Джокович). Надал сдаде първото място в ранглистата на 3-и юли 2011-а година, след като загуби финала на Уимбълдън именно от Новак Джокович.

От Пекин Рафа пази добри спомени. Той спечели титлата в дебюта си в този турнир през 2005-а, а през 2008-а се поздрави и със златен олимпийски медал от Игрите. От две години насам обаче турнира има нов централен корт.

„В чисто емоционален план, предишният централен корт за мен е много специален. Това беше един от най-важните моменти в кариерата ми. Изиграх една от най-добрите си седмици и успях да спечеля златен медал, затова Пекин и онзи централен корт завинаги ще останат в съзнанието ми”, коментира Надал.

Следващият съперник пред Рафа ще бъде Фабио Фонини.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини