Хуан Мартин дел Потро се пребори за трофея в Токио



06-10-2013 10:51 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро спечели трофея от турнира Rakuten Japan Open Tennis Championships. На финала в Токио аржентинецът се наложи със 7:6 (5), 7:5 над Милош Раонич, като по този начин си гарантира 16-а титла на ниво АТР, както и трета от началото на сезона. Освен това Дел Потро от новата седмица ще се завърне в топ 5 за първи път от три години.

Благодарение на успеха Дел Потро взе частичен реванш от Раонич, който го победи в драматичен двубой преди няколко седмици в Монреал. Тогава, младият състезател от Канада направи нарушение (докосна мрежата), но не си призна и спечели една възлова точка, с което предизвика заслужения гняв на Дел Потро.

В първия сет във финалния двубой пробиви нямаше. Повече за това може да съжалява Милош Раонич, който пропусна 3 точки за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Дел Потро започна лошо – 0:2 точки, но след това обърна до 7:5.

През втората част ключовият момент дойде при 5:5 гейма. Тогава Дел Потро поведе с 40:0, Раонич спаси първите две точки за пробив, но при третата с форхенд уинър аржентинецът проби, след което със сервис на своя страна си гарантира успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини