Цонга и Дел Потро на полуфинал в Шанхай след чисти победи



11-10-2013 15:38 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро и Жо-Вилфред Цонга направиха решителни крачки към участие на финалния турнир в Лондон, след като се класираха за полуфиналите на „Мастърс 1000” надпреварата в Шанхай. Дел Потро наниза 27 печеливши удара и допусна едва 8 непредизвикани грешки в двубоя си срещу Николас Алмагро, в който стигна до успеха след 6:3, 6:3.

Изразителна победа постигна и Цонга, който се наложи с 6:2, 6:3 над Флориан Майер.

Аржентинецът Дел Потро, който в началото на седмицата се върна в Топ 5 на ранглистата на АТР, ще си гарантира място на заключителния Мастърс в Лондон още тази седмица, ако достигне до финал в Шанхай. За първи път от 3 години насам Дел Потро е в Топ 5 и самият той смята, че има сили да се конкурира с Рафа Надал, Джокович и Мъри.

„Чувствам се много близо до тях, особено на двубоите на Уимбълдън  (загуби от Джокович на полуфинал), както и когато победих Джокович и Мъри в Индиън Уелс. Мисля, че в момента се справям добре, ще бъде фантастично, ако завърша сезона в Топ 5 или Топ 6 и ако играя на финалите в Лондон”, коментира шампионът от US Open 2009.

Цонга също е на правилния път. Французинът пропусна няколко месеца, в които се възстановяваше от контузия и се свлече до Топ 9 в ранглистата, негово най-лошо постижение за последните 2 години.

„Тенисът много ми липсваше и не ми беше лесно да гледам как приятелите ми играят, а аз не мога. Понякога обаче е по-добре да останеш известно време встрани, да си изчистиш мислите и да се върнеш на корта по-силен”, коментира от своя страна Цонга. На полуфиналите французинът ще се изправи срещу Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини