Веснина избра да дойде в София, вместо финал за „Фед Къп”



11-10-2013 16:25 | Станко Димов

Рускинята Елена Веснина е избрала да участва на Турнира на шампионките в София, вместо във финалния двубой за „Фед Къп” между Русия и Италия, съобщи сайтът Tennis.com.

Пред изданието Веснина е споделила, че нейната партньорка на двойки – Екатерина Макарова е получила контузия и по всяка вероятност няма да играе срещу италианките, което от свое страна е отказало и самата Веснина.

Очакваше се капитанът на Русия Шамил Тарпишчев да пусне именно Веснина и Макарова срещу най-добрата двойка на света – Роберта Винчи / Сара Ерани. В тази ситуация обаче Тарпишчев по всяка вероятност ще прибегне до услугите на опитната Вера Душевина.

Другите избранички в състава на Русия пък се очакват да бъдат Мария Кириленко, Светлана Кузнецова и Анастасия Павлюченкова. Опитната Надя Петрова също лекува травма и по всяка вероятност няма да получи повиквателна. Аут за двубоя е и ракета №1 на Русия Мария Шарапова, която е контузена.

Според Tennis.com има възможност Елена Веснина да участва и в Турнира на шампионките и във финала за „Фед Къп” – ако загуби рано в София.

Елена Веснина се включи в надпреварата за място в Турнира на шампионките още през януари, когато спечели титлата от турнира от категорията WTA International в Хобърт, Австралия.

Очаква се Италия да бъде представлявана от Сара Ерани, Роберта Винчи, Флавия Пенета и младата Камила Джорджи. Двубоят между Италия и Русия ще се играе в периода 2-3 ноември в Каляри, Сардиния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини