Мария Кириленко ще играе в София



20-10-2013 11:24 | Николай Драганов

Руските тенисистки Мария Кириленко и Елена Веснина предпочетоха да играят в София на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, вместо на финала за „Фед къп“ (2-3 ноември) срещу Италия в Каляри. Това съобщиха организаторите на Турнира на шампионките, който стартира с мач на Цветана Пиронкова в 17 часа на 29 октомври в зала „Арена Армеец“. Останалите сигурни участнички са Ана Иванович, Саманта Стоусър и Симона Халеп.

Кириленко игра и миналата година в София с „уайлд кард“, но след победа и загуба се отказа от участие заради респираторни проблеми. Още тогава московчанката обеща да се върне.

През 2013 година Мария спечели турнира от категория „интернешънъл“ в Патая Сити и така получи право да играе в „Арена Армеец“. В момента Кириленко е №16 в световната ранглиста, което я прави за момента водачка на една от групите на Garanti Koza WTA Tournament of Champions, които и в това издание ще се наричат „Сердика“ и „Средец“.

Още през април, в интервю за официалния сайт на турнира на шампионките, рускинята заяви, че много иска да играе отново в България.

„Миналата година получих „уайлд кард“ и съм много благодарна на организаторите за шанса да се състезавам с София. Страхотно е да знам, че тази година вече спечелих турнир и съм в списъка на възможните участнички. Ще видим как ще се развие сезона, но много искам да се върна в София. За съжаление прекарах в страната ви само три дни, защото с Надя Петрова играхме финал на „Мастърс”-а в Истанбул и пристигнахме в България на следващата сутрин. Спомням си, че имаше много голям интерес към мен от феновете и медиите. За съжаление излязох на корта само за два мача, защото се разболях и трябваше да се оттегля. Нямах възможност да видя много от града и турнира, но определено се насладих и на малкото, което видях“, заяви Кириленко.

Елена Веснина, която е 25-а в световната ранглиста, доби право да участва след победата през януари в Хобарт, което беше първа титла за нея на единично. Тя се оказа доста любознателна.

„Не съм посещавала страната ви, но съм чувала че София е очарователен град. Много бих искала да видя храм-паметника „Александър Невски”. Ако се класирам за Турнира на шампионките, ще се снабдя с туристически справочник, за да не пропусна някое хубаво място, докато съм тук“, обеща Елена в интервю отново за sofia-tennis.bg.

Вече е ясно, че Веснина ще пристигне у нас в последния момент от Истанбул. Родената в Лвов блондинка ще играе заедно с Елена Макарова на двойки в заключителнвия WTA Championships и завършва на 27 октомври.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини