Долгополов надви Дьо Шепе и чака Гришо или Щепанек



21-10-2013 23:32 | Николай Драганов

Украинецът Александър Долгополов се класира за втори кръг на турнира от сериите ATP 500 в Базел след победа с 6:4, 6:4 над Кени дьо Шепе (Франция). 24-годишният Долгополов очаква в следващия кръг победителя от мача между Григор Димитров и Радек Щепанек.

 

Мачът на Гришо не намери място в програмата за утре (вторник), така че шампионът от Стокхолм ще стартира участието си в Базел в сряда, като точният час на двубоя срещу опитния чех ще стане ясен утре вечер.

 

Щепанек и Григор имат цели 12 години разлика помежду си, като в кариерата си 34-годишният чех е спечелил пет титли, а най-високата позиция, до която е достигал е №8 през 2006 година. От известно време насам Радек играе основно на двойки, като дори си е партнирал с Григор Димитров.

 

Гришо и Щепанек нямат мачове на сингъл един срещу друг помежду си, но имат два двубоя на двойки. В момента чехът се намира под №45 в света.

 

При победа над Щепанек родният талант ще се изправи срещу Долгополов, който е №38, а при евентуален нов успех е възможно да срещне своя детски идол Роджър Федерер, стига швейцарецът да не допусне изненада.

 

Григор Димитров и Александър Долгополов имат един мач помежду си, като през 2011 година на твърдите кортове в Уинсън-Салем украинецът печели с 2:1 сета. Долгополов има две титли в кариерата си - през 2011 в Умаг и през 2012 във Вашингтон съответно на клей и на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини