Ана Иванович: Каня всички на мачовете, шоуто си струва



28-10-2013 10:55

Преди началото на турнира на шампионките, който ще се проведе в зала "Арена Армеец", топ тенисистките се събраха на традиционно парти в столично заведение. Сръбската звезда в женския тенис Ана Иванович да даде интервю за bTV.

Здравей, Ана, добре дошла в България! Как се чувстваш в София?
- Благодаря много. Тук съм за първи път и вече имах шанса да се поразходя в центъра на града. Изглежда красив, а времето навън е наистина страхотно. Чувствам се много добре. Залата е чудесно подготвена и нямам търпение надпреварата да започне.

Каква е първата асоциация, която поражда в теб България?
- В интерес на истината преди много години играх на един турнир в Пловдив. Тогава бях някъде около 12-13-годишна и пристигнах заедно с моите родители, но оттогава мина много време и нямам пресни впечатления. Много от момичетата, които бяха тук миналата година, са останали възхитени от видяното и ми разказаха само хубави неща.

Печелила си този турнир два пъти, когато той се провеждаше на о. Бали. Надяваш ли се на нов успех и как определяш своите шансове в тази конкуренция?
- Първото място е моята единствена цел. За разлика от турнира в Бали, тук в София, ситуацията за мен е по-различна, защото съм по-назад в ранглистата. Ще бъде истинско предизвикателство, за което се чувствам напълно готова.

Ти получи специална покана от организаторите на турнира, каквато има и най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова. Помниш ли последната среща с нея на US Open и останалите двубои срещу нея?
- Да, спомням си много ясно този двубой. Получи се много добър мач, който аз спечелих. Цвети е чудесно момиче, познавам я може би от 11 или 12-годишна. Ние сме от едно поколение. Участвали сме заедно в турнири и много се радвам, че я виждам отново на този голям турнир в края на сезона.

Как оценяваш представянето си през годината до този момент?
- В последните няколко месеца като че ли ми липсваше малко постоянство. Нямах късмет срещу Виктория Азаренка на US Open, след това нямах късмет и срещу китайката Ли На в Торонто. Това "малко", което не ми достигна в тези двубои, всъщност направи разликата в цялостното ми представяне. Тези мачове влияят много и на самочувствието в предстоящите двубои.

Всяка седмица пътуваш за нов турнир в различна държава. Имаш ли време да разгледаш градовете, в които играеш мачовете си?
- Опитвам да си откъсна някой час от програмата, защото ние имаме страхотния шанс да пътуваме по целия свят и да видим различни места и култури. В това отношение съм много щастлива и винаги опитвам да открадна някой момент, за да усетя атмосферата на мястото.

Вчера заедно с останалите тенисистки бяхте заедно на парти. Приятелки ли сте с тях и изобщо може ли да има приятелство в този спорт?
- Много е трудно да имаш истински близки приятели в тениса. Естествено създаваме контакти и приятелства, защото се виждаме непрекъснато на различни турнири по света. Но определено аз поне нямам толкова близки приятелки в този спорт. Разговаряме на различни теми извън тениса, коментираме теми, които са общи за нас, защото всички сме почти на една възраст. Забавно е да бъдем заедно но истинското приятелство е извън корта.

Какво знаеш за най-добрия български тенисист Григор Димитров? Той наскоро спечели първата си титла в Стокхолм. Гледала ли си негови мачове?
- Да, той е много талантлив и го очаква голямо бъдеще. Има невероятен потенциал и може да бъде сред топ играчите в мъжкия тенис. Гледах няколко негови мача, наблюдавах го и срещу Новак Джокович.

Какво би казала на всички, които ще гледат мачовете от турнира на шампионките в "Арена Армеец" тази седмица?

- Искам да поканя всички зрители, които се колебаят да видят на живо това шоу, защото наистина си струва. Атмосферата в тези двубои е уникална. Надявам се да се забавлявате истински и да ни подкрепяте.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини