Стейси Аластър: Турнирът в София е сред върховите събития в календара на WTA



29-10-2013 09:19 | Станко Димов

Председателят и изпълнителен директор на Женската тенис асоциация г-жа Стейси Аластър беше гост на сутрешния блок на Българската национална телевизия, часове преди началото на Garаnti Koza WTA Турнира на шампионките днес.
 
"Това е третото ми или четвъртото посещение в София. Градът е чудесен, "Арена Армеец" е първокласно съоръжение. То е едно от най-добрите, които съм виждала. Миналата година залата беше идеалното място, да се направи блестящо представяне на женския тенис", коментира г-жа Аластър.
 
Тя допълни, че турнирът, който стартира в 17:00 часа с двубоя Цветана Пиронкова - Ана Иванович, е много специален.
 
"В него участват шампионки, спечелили поне една титла през сезона. През 2012 година 30 000 зрители дойдоха в залата, за да гледат мачовете. Това прави Garаnti Koza WTA Турнира на шампионките едно от върховите събития в календара на WTA. Тази година имаме най-силния турнир от досегашните, в него са събрани великолепни тенисистки", добави ръководителят на женския тенис.
 
Тя смята, че хората трябва да видят звездите на живо, защото това е една рядка възможност.
 
"Ако си купите билет, това може да се окаже шансът на живота ви. Ако сте искали да посетите турнир от Големия шлем, сега можете да видите участнички и победителки от него в София. Имате и една екстра - можете да наблюдавате на живо Цветана Пиронкова. Най-добрите български млади тенисисти ще видят най-силните и ще си кажат:"И аз мога да го направя!". Ще ви кажа и коя ще спечели турнира тази година - най-добрата тенисистка", завърши с усмивка г-жа Стейси Аластър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини