Иванович остава непобедена в Турнира на шампионките



31-10-2013 19:02 | Станко Димов

Ана Иванович почти си гарантира място на полуфинал на Garanti Koza WTA Турнир на шампионките в София. Сръбкинята записа втора победа в Група „Средец”, след като се наложи с 6:2, 5:7, 6:2 над Саманта Стосър.

Любопитното е, че това е 8-а поредна победа на Иванович в тази надпревара (2 в София и 6 в Бали). Ключов за класирането на Стосър в следващата фаза пък ще се окаже утрешният й сблъсък с Цветана Пиронкова.

Двубоят започна с много продължителен първи гейм, в който Стосър се пребори за 3 точки за пробив, но и в трите случая Иванович намери начин да се противопостави. В следващите минути участващата с „уайлд кард” сръбкиня показа изключителен тенис и заслужено поведе в резултата с 6:2.

През втората част Стосър успя да изравни резултата. В седмия гейм австралийката достигна до точка за пробив, която този път реализира след страхотно воле в близост до мрежата. Преднината на австралийката бе затвърдена със сервис-гейм на 0, след който тя поведе с 5:3. В края на сета двете си размениха по няколко пробива, но все пак по-настоятелна се оказа Стосър, която успя да се наложи със 7:5.

В заключителната трета част Иванович бе по-концентрирана, успя да пласира повече топки на линията и в крайна сметка се поздрави с успех.

Това беше първият трисетов двубой в тазгодишното издание на турнира в София.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини