Преди двубоите в петък – часът на истината настъпи



01-11-2013 14:08 | Станко Димов

В последния ден от работната седмица ще станат ясни имената на 4-е състезателки, които ще се класират за полуфиналите на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. До момента единствената сигурна за участничка във „файнъл фор” е Симона Халеп, която спечели по категоричен начин битката в Група „Сердика” – 3 победи и 6:0 сета. Кои ще последват румънката в следващата фаза обаче тепърва ще разберем.

Програмата за деня започва с двубоя от Група „Средец” между Ана Иванович и Елена Веснина. Сръбкинята има пълен актив от победи след първите два двубоя, но въпреки това не е на 100% сигурна за оставането си в турнира. С победата си над Пиронкова в четвъртък, Веснина също запазва шансове за класиране на полуфинал. Иванович води с 2:1 победи в директните двубои, но рускинята взе последния им двубой (Ийстбърн 2013).

Вторият двубой от програмата е от Група „Сердика” и противопоставя Анастасия Павлюченкова и Ализе Корне. За разлика от другата група, тук сметките са прости – победителката от двубоя Павлюченкова – Корне ще заеме втората позиция в групата и ще се класира за полуфинал. До момента рускинята и французойката са се срещали 3 пъти, в които победител е излизала Павлюченкова. Последният им двубой обаче е от преди повече от 2 години. Двете състезателки са й „съседки” в ранглистата – Павлюченкова е №26, Корне - №27.

Последният двубой в груповите фази е между Саманта Стосър и Цветана Пиронкова. Австралийката е с победа и загуба до момента, докато Цвети е с две поражения. Тук сметки могат да се правят много, но за тази цел трябва да бъде ясен изходът на първата среща от групата – Иванович срещу Веснина. До момента българката й австралийката са се срещали 2 пъти, в които Стосър няма загубен сет. Разликата между двете в ранглистата е точно 100 позиции.

Програма на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките за петък:

Начало 17:00 часа: Ана Иванович (Сърбия, №2) – Елена Веснина (Русия, №5) пряко по БНТ1

Не преди 19:00 часа: Анастасия Павлюченкова (Русия, №6) – Ализе Корне (Франция, №7) БНТ2

След тях:
Саманта Стосър (Австралия, №4) – Цветана Пиронкова (България, №8) БНТ2

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕТИЯ ДЕН НА ТУРНИРА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини