Край на сметките, време е за полуфинали!



02-11-2013 12:56 | Станко Димов

Драматичните битки в групите на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките 2013 вече са в историята и в днешния ден е време за полуфинали. Сметките вече са на заден план, тъй като турнирът навлезе в елиминационната си фаза и място за отстъпление вече няма.

Сериозно зрелище обещава да предложи първият полуфинал в турнира – Симона Халеп срещу Ана Иванович. Това са двете състезателки, с най-висока позиция в ранглистата в тазгодишното издание на надпреварата.

Халеп и Иванович извървяха различен път към полуфиналите. Румънката регистрира 3 безответни победи на сметката си, без загубен сет и още в четвъртък вечер бе бетонирана на върха на своята група. При сръбкинята нещата не се развиха толкова гладко. Бившата №1 в света започна с две победи, но в петък допусна драматичен обрат в двубоя си с Веснина и до последно трябваше да трепери за мястото си в следващата фаза.

До момента Иванович и Халеп са се срещали веднъж – тази година на турнира в Доха. Сръбкинята спечели първия сет с 6:3, след което Халеп се отказа заради травма.

Вторият полуфинал в турнира е между Саманта Стосър и Анастасия Павлюченкова. Австралийката спечели групата си, след като записа двусетови победи над Веснина и Пиронкова, с които компенсира загубата с 1:2 сета от Ана Иванович. Рускинята пък започна надпреварата с поражение от Халеп, но спечели изразително следващите си две срещи, с което си заслужи оставането в турнира.

До момента Стосър и Павлюченкова са се срещали 3 пъти, като Саманта води с 2:1 победи. На хард имат 1 двубой – в Индиън Уелс преди 3 години, Стосър бие с 6:3, 6:0. Добрата новина за Павлюченкова е, че тя е спечелила последната среща помежду им – в Мадрид през 2011-а.

„Когато дойдох в София си поставих за цел да премина груповата фаза и съм щастлива, че успях да я изпълня. Ще се опитам да покажа най-добрия си тенис на полуфинала, пък каквото стане”, сподели Павлюченкова на пресконференцията си преди двубоя.

Програма за полуфиналите на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките:
17:20 часа: Симона ХалепАна Иванович (БНТ1)
19:30 часа: Саманта СтосърАнастасия Павлюченкова (БНТ2)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини