Ферер шокира Надал, ще брани трофея и 1-то място на Рафа



02-11-2013 19:58 | Николай Драганов

Давид Ферер постигна забележителен успех над Рафаел Надал с 6:3, 7:5 в полуфинален двубой от "Мастърс" 1000 турнира в Париж и за втора поредна година ще спори за трофея във френската столица.

 

През 2012 година Ферер успя да грабне ценното отличие, а тази година залогът е още по-голям. Освен за своя личен интерес, Давид ще играе и за своя сънародник Надал, тъй като при загуба от Новак Джокович в утрешния мач, сърбинът ще се върне на върха на ранглистата.

 

По-рано днес Ноле успя да надиграе Роджър Федерер и се надяваше именно на подарък от Ферер, за да има шанс да си върне първото място. Въпреки очакванията Надал да постигне поредната си победа над Ферер, сърцатият №3 в света изигра невероятен мач и напълно заслужи успеха си.

 

Давид Ферер показа много агресивен тенис и затвърди тенденцията да се противопоставя много сериозно на Надал на твърди кортове. Двамата имат 24 мача помежду си, като днес Давид постигна едва четвърта победа. На твърди кортове обаче двамата делят по три победи.

 

Освен че постави под въпрос водачеството на ранглистата от страна на Надал, Ферер го лиши и от възможността да стане първият играч, който печели шест "Мастърс" титли в един сезон. Надпреварата в Париж пък е единствената от този ранг, която Давид е печелил.

 

Сърцатият испанец успя да пробие от втората си точка за пробив в четвъртия гейм, а в седмия спаси такава в своето подаване. Още в следващия гейм той имаше три сетбола в подаването на Надал, но ги пропусна. Сервирайки за сета обаче, Ферер изобщо не трепна, поведе с 40:0 и от втория сетбол на свой сервис бе точен за 1:0.

 

Крайният успех все още изглеждаше много далеч, но не и в главата на Ферер - още във втория гейм той спаси четири точки за пробив и изравни за 1:1, а в третия дори проби на 15. Маратонски бе и шестият гейм, преминал през куп равенства и нова спасена точка за пробив от Ферер.

 

Мачът вървеше към своя край, когато Давид Ферер сервираше за втората част и крайната победа при 5:4 в своя полза. Точно в този момент нисичкият испанец допусна да бъде пробит и вероятно мнозина решиха, че ще видят поредния обрат от страна на Надал.

 

Нищо подобно - още в следващия гейм Ферер на свой ред проби за втори път в мача, а малко след това категорично затвърди с гейм на 15 за 7:5 и място на финала.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини