Стосър срещу Халеп на финала в София



02-11-2013 21:37 | Станко Димов

Саманта Стосър ще спори със Симона Халеп за трофея от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Това стана факт, след като във втория полуфинален двубой австралийката победи Анастасия Павлюченкова с 2:1 сета, в отделните части 6:1, 1:6, 6:3.

"Не успях да сервирам много добре днес, но успях да спечеля мача. Стартирах страхотно, но през втория сет всичко се обърна с главата надолу. В заключителната част направих всичко възможно, за да победя. Предстои ми мач срещу Халеп, тя притежава страхотен ретур и със сигурност ще ми бъде трудно", коментира в интервюто на корта Саманта Стосър.

"Мисля, че ключовият момент в двубоя бе в началото на третия сет. При 1:2 сервирах и направих няколко много евтини грешки, загубих концентрация, изобщо не знаех какво правя", каза от своя страна Павлюченкова.

Припомняме, че в първия полуфинал Симона Халеп победи също с 2:1 сета Ана Иванович.

Иначе Стосър и Халеп се познават добре. До момента те са срещали 5 пъти, като австралийката води с 3:2 победи. През настоящия сезон обаче Халеп е спечелила й двата им сблъсъка. За последно те играха преди няколко седмици на финал на турнир в зала в Москва, а Халеп се наложи със 7:6 (1), 6:2.

През сезона Халеп и Стосър имат спечелени общо 7 трофея – 2 на сметката на Сам и 5 за Симона. Финалът в София е в неделя от 17,20 часа в Арена "Армеец".

НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини