Стефан Цветков: Турнирът на шампионките става все по-успешен



04-11-2013 18:06

Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков определи тазгодишния Турнир на шампионките в София като успешен. Той смята, че надпреварата става все по-интересна и нивото с всеки изминал сезон става все по-високо - както като участници, така и като организация.

„Това е много важен турнир на WTA и те хвърлят страшно много усилия като работа и хора, за да ни помагат. Разбира се, че са доволни. София надгради не само от първата година тук, но и в сравнение с първите издания на Турнира на шампионките. Показахме, че WTA спокойно може да оцени Турнира на шампионките в София като успешна проява," коментира Цветков пред Гонг.

Той отчита, че особено в края на седмицата се е събрала доста публика и като цяло се е получил празник на тениса.

"Публиката ни беше изключително интелигентна, много приятни хора бяха по трибуните и им благодаря, че намериха време да се насладят на изявите на тенисистките. Българинът има тенис култура! И публиката на Турнира на шампионките го показа.

"С всяка година виждаме повече интерес, но и ние трябва да предлагаме повече услуги на зрителите. В днешно време това вече не е само една тенис проява, а празник с различни прояви в града и в залата, за да може интересът да е по-голям," допълва още той.

Цветков също така разкрива, че от Международната тенис федерация ITF са сменили датите за следващия сезон на финала на Фед Къп и догодина в София може да очакваме още по-интересни имена по време на Турнира на шампионките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини