Шарапова готова да се върне на върха



04-01-2010 23:23 | Станко Димов

Мария Шарапова сподели, че се чувства напълно подготвена психически и физически за Откритото първенство по тенис на Австралия. Бившата №1 в света се завърна на корта през май месец миналата година, след като близо 12 месеца се възстановяваше от травма в рамото.

 

"Нямате представа колко много се радвам, че отново съм на корта", сподели Шарапова при пристигането си в Хонг Конг, където ще участва на демонстративен турнир. "С всеки изминал ден се чувствам все по-уверена в силите си. Психически и физически съм напълно готова за битката в Австралия", коментира Маша.
"Чувствах се ужасно далеч от корта. Бях разочарована, че не мога да играя, заради контузията. Времето обаче лекува всичко", каза още Шарапова.

 

22-годишната състезателка, заедно с Вера Звонарьова и Евгени Кафелников ще представлява отбора на Русия на турнира "Хонг Конг Тенис Класик", който започва в сряда. По регламен надпреварата в Хонг Конг включва 4 отбора от по 3 състезателя, които играят на сингъл и на смесени двойки.


САЩ ще бъде представена от Винъс Уилямс, аржентинката Хисела Дулко и Майкъл Ченг. Женг Жи, Парадорн Сричафан и Айуми Морита пък ще представляват отбора на Азия. Тимът на Европа ще бъде в състав Каролин Вожняцки, Виктория Азаренка и Щефан Едберг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини