Рафаел Надал отново е №1 (видео)



06-11-2013 18:30

Рафаел Надал си гарантира място на полуфиналите на финалния "Мастърс" в Лондон. Това стана след победата му със 7:6(5), 7:6(6) над Станислас Вавринка в двубой от група "А".

Този успех осигури на Надал и завършване на годината като №1 в ранглистата. Той става първият играч, който за трети път в рамките на един сезон губи първото място и отново се изкачва на върха. Предишните два случая бяха през 2008-а и 2010-а.

В първия сет от двубоя Надал първи проби за 3:2. Изненадващо обаче той не успя да задържи преднината си и Ваврика го върна при 5:5. Логично се стигна до тайбрек. Там Рафа с няколко чудесни изпълнения взе превес в края за 7:5 точки.

От своя страна Вавринка се оплака на съдията от чичо Тони Надал, който окуражавал своя възпитаник между точките.

Любопитното е, че в предходните 11 мача помежду им Вавринка нито веднъж не е взимал сет на Надал и това се повтори и в този двубой.

Надал спаси две точки за пробив при 2:1 и на свой ред малко след това наказа Вавринка като го проби - 3:1. Вавринка имаше шанс да спечели подаването на Надал веднага след това, но за отново не успя и Надал дръпна с 4:1. Швейцарецът не се притесни и в седмия гейм за пореден път поведе с 40:15 при начален удар на Надал. Този път той сполучи и върна пробива за 3:4.

След нова серия оспорвани геймове между двамата логично се стигна до втори пореден тайбрек. Там Надал убедително поведе с 3:0 и 4:1 точки, но Вавринка успя да обърне до 5:4 в своя полза. Вавринка дори имаше сетбол, но в крайна сметка Надал успя да обърне до 8:6 точки и да приключи мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини