Преди полуфиналите в Лондон - превю



10-11-2013 13:57 | Станко Димов

Тази вечер ще станат ясни имената на двамата тенисисти, които ще закрият сезона в АТР с участие на финал в Лондон. В 16:00 часа Рафаел Надал и Роджър Федерер ще трябва да определят първия финалист, а по традиция вторият двубой за деня ще започне в 22:00 часа. В него ще излязат шампионът от миналата година Новак Джокович и Станислас Вавринка.

16:00 часа: Рафаел Надал – Роджър Федерер
ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК

Любопитни факти преди двубоя:

- Това ще бъде 32-и сблъсък между двама от най-великите тенисисти в историята, както и 4-и за сезон 2013.

- Надал води с 12:4 победи срещу Федерер в турнири от сериите „Мастърс 1000”, както и с 8:2 победи в турнири от Големия шлем. Федерер обаче е спечелил и 4-е им двубоя на Финалите на АТР.

- Общо Надал води с 21:10 победи над Федерер.

- Англия е една от 10-те различни държави, в които Надал и Федерер са играли. Англия (7 пъти), САЩ (7 пъти), Франция (5 пъти), Монако (3 пъти), Испания (3 пъти), Австралия (2 пъти), Китай (2 пъти), Германия (2 пъти), Италия (2 пъти) и ОАЕ (веднъж).

- В досегашните им 31 двубоя, спечелилият първия сет взима и срещата в 23 от случите, в това число 17 от последните им 19 мача.

22:00 часа:
Новак Джокович – Станислас Вавринка
ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК, ЛИНК

Вторият полуфинал противопоставя миналогодишния шампион и общо двукратен първенец в турнира – Новак Джокович, и дебютантът Станислас Вавринка. До момента двамата са се срещали 16 пъти, като Ноле води с 14:2 победи. На твърди кортове преднината на Ноле е 9:1 победи. Това ще бъде техен 4-и двубой от началото на сезона, а сърбинът е в серия от 13 последователни победи над Вавринка.

Новак Джокович се намира в серия от 20 последователни победи. За последно сърбинът загуби от Рафаел Надал на финала на US Open в началото на септември. Освен това Ноле е спечелил последните си 8 двубоя в „О2 Арена” в Лондон. Последният, който го победи, бе Янко Типсаревич в двубой от груповата фаза преди 2 години. Миналата година 26-годишният сърбин спечели турнира без да допусне загуба. Той е печелил надпреварата още веднъж – през 2008 в Шанхай (на финала победи Давиденко).

28-годишният Станислас Вавринка е първият тенисист след Робин Сьодерлинг (2009), който достига до полуфинал в дебютното си участие в Лондон. Втората ракета на Швейцария е спечелил 51 двубоя през този сезон, което е негов личен рекорд. Освен това Стан може да се похвали и с цели 9 победи над състезатели от Топ 10, отново лично постижение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини