ВИДЕО: Надал с първа победа в зала над Федерер



10-11-2013 17:41

Рафаел Надал стигна до своята 22-а победа над Роджър Федерер, но едва първа при игра в зала от пет двубоя. Това стана в полуфиналите на заключителния "Мастърс" в Лондон, а в отделните части Матадора се наложи със 7:5, 6:4.

В първата част Федерер пропусна три шанса първи да пробие при 3:3 и малко по-късно бе наказан. Надал спечели сравнително лесно подаването на Фед за 5:4 след решителен печеливш удар от форхенд. Швейцарецът обаче не се притесни и на свой ред върна пробива за 5:5 след няколко нетипични за Надал грешки в решителните моменти.

Серията от пробиви продължи за 6:5 в полза на Рафа, който този път след това го затвърди с убедителен гейм при свой начален удар - 7:5.

Ситуацията на корта не се измени значително във втория сет. Надал отново проби първи за 4:2. Световният номер 1 този път нямаше проблеми и затвори мача след 6:3. По този начин той се класира за 14-и финал през сезона.

"Много съм щастлив, това е перфектният начин да завърша един от най-добрите сезони в кариерата си. Много съм щастлив, това е перфектният начин да завърша сезона. Роджър имаше малшанс да има тежък двубой снощи с Дел Потро. Ще дам всичко от себе си в мача за титлата", сподели Рафа, който едва за втори път ще играе финал на заключителния "Мастърс".

Испанецът обеща да даде всичко от себе си, за да спечели в Лондон за първи път. Матадора поздрави и своя съперник и му пожела да почине добре, а през 2014 да се завърне още по-силен.

Вторият финалист ще бъде определен в сблъсъка тази вечер между Новак Джокович и Станислас Вавринка.

а

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини