Новак Джокович с шампионски завършек на сезона (видео)



12-11-2013 00:03

Новак Джокович успя вгорчи края на иначе отличната 2013-а година за Рафаел Надал като го победи във финала на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Сърбинът надигра Рафа след 6:3, 6:4 в зала "О2" и завърши сезона с 22-а си поредна победа.

За Джокович титлата е трета от финалния турнир на най-добрите, а в същото време тя е една от малкото липсващи в колекцията на Матадора.

В първия сет Джокович се наложи след 6:3. Той бе много по-агресивен на корта и реализира общо 11 печеливши удари срещу само 3 за Надал. Двамата си размениха общо пет пробива като Надал определено имаше проблеми с първия си сервис като вкара само 58% първи начален удар и допусна четири двойни грешки.

Повечето геймове и във втората част бяха доста оспорвани. Отново Джокович първи стигна до пробив като това стана за 2:1 благодарение на няколко отлични ретури. До края Новак бе убедителен на свой начален удар и заслужено се поздрави с титлата.

От месец септември насам Джокович се поздрави с победи над всички играчи от топ 10 без контузения Анди Мъри. Той няма загуба от поражението срещу Надал във финала на US Open през септември.

До края на годината за Джокович остава да участва и във финала на Купа "Дейвис", в който Сърбия ще се изправи срещу Чехия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини