Пиронкова с тежка загуба в Рим



Пиронкова с тежка загуба в Рим
Свързани играчи
Тагове
01-05-2010 01:35 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова отпадна ненадейно още в първия кръг на квалификациите на тенис турнира в Рим с награден фонд два милиона долара. Петата в схемата пловдивчанка отстъпи на 320-ата в света Татяна Пучек от Беларус с 6:0, 5:7, 2:6 след два часа и 21 минути игра на „Форо Италико”.

 

Пиронкова беше абсолютно безапелационна в първия сет. Тя направи три пробива в подаването на 31-годишната си съперничка и от своя страна отрази и трите й възможности за брейк. Така лидерката на националния отбор успя да запише първия сет на нула.

 

Във втория имаше фестивал на пробивите. Те бяха общо девет, но за съжаление в края Пучек съумя да направи последния и с това да изравни частите.

 

В третия гейм на решителния сет белоруската състезателка стигна до брейк пойнт след двойна грешка. Но Цеци го неутрализира хладнокръвно и после спечели подаването си за 2:1. В следващия гейм пловдивчанката стигна на два пъти до точка за пробив, но не успя да го реализира. За сметка на това Татяна Пучек постигна брейк за 3:2. Тя продължи по-активно, а първият сервис на Пиронкова се загуби напълно. Така тенисистката от Минск проби пак за 5:2, а след това и затвори двубоя в своя полза.

 

Цеци си тръгва от турнира с една точка и 1500 долара. Следващата съперница на Татяна Пучек е №142 в света Сесил Каратанчева (Казахстан), която надигра Клаудия Джовине (Италия) с 6:1, 6:4.

 

Любомир Тодоров, Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини