Шампионката от София с най-голям прогрес в WTA



Шампионката от София с най-голям прогрес в WTA
Свързани играчи
Тагове
21-11-2013 12:51 | Станко Димов

Победителката от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София Симона Халеп беше определена за най-прогресиращата за 2013 година от Женската тенис асоциация.
 
Румънката записа най-добрия си сезон, след като спечели шест титли и завърши годината като №11 в световната ранглиста, след като започна 2013-а на 47-а позиция.
 
Всичко започна с една забележителна серия в Рим. През май във Вечния град Симона, която до момента не може да се похвали с никакви успехи, започва от квалификациите. По онова време е №64 в класацията на WTA. Халеп ниже победа след победа и стига до полуфиналите, като печели срещу имена като Светлана Кузнецова, Агниешка Радванска, Роберта Винчи и Йелена Янкович. Накрая отстъпва на Серина Уилямс.
 
След Рим тенисистката от Констанца се преобразява напълно. До края на сезона тя записва 43 победи и само осем загуби в 14 турнира. Печели първите си шест титли в кариерата - в Нюрнберг (на клей), в Ден Бош (на трева), в Будапеща (клей), Ню Хейвън (на хард), в Москва (в зала) и В София - също в зала.
 
"Искам да се насладя на мига и да си почина добре. Надявам се да мога и догодина да играя така и да се представя добре в Австралия", заяви 22-годишната румънка на пресконференцията след титлата в "Арена Армеец".
 
Симона е само на 185 точки от десетата в ранглистата Вожняцки, а има да защитава много малко точки на Откритото първенство на Австралия. Така че очакваният дебют на Халеп в топ 10 е напълно възможен да се случи още през януари 2014 година.

Ако влезе в десетката, тя ще стане едва третата румънка с такова постижение след своята мениджърка Вирджиния Ружици (стигала до №8) и Ирина Спърля (№7)  А, докъде ще стигне Симона, ще разберем скоро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини