Български таланти ще участват на силни турнири в САЩ



22-11-2013 12:14

Най-добрите български тенисисти до 12 и до 14 години заминават в неделя, 24 ноември, за Брадънтън, щата Флорида, с подкрепата на Българската федерация по тенис и "Хъс" ООД. Там те ще подготвят за участие в големите турнири "Еди Хер", "Найки Джуниър" и "Ориндж Боул".
 
Националните треньори Тодор Енев и Георги Чочев ще заведат държавните шампиони до 12 години Адриан Андреев и Розалина Юсева и до 14 години Калоян Димитров и Гергана Топалова, както и националките Зиновия Ванева и Симона Борисова. На място към тях ще се присъедини националната състезателка до 12 г. Мелади Тодорова, която в момента се готви в академията на Димитър Язаджиев „Dimitar Tennis Academy” в Санта Барбара, Калифорния.
 
"В Брадънтън тенисистите ще се аклиматизират и тренират. Първият турнир е "Еди Хер", чиято основна схема започва на 2 декември. От нашите състезатели в квалификациите ще играе единствено Симона Борисова, останалите са в основната схема", обясни Тодор Енев, който е шампион от "Ориндж Боул" до 18 години през 2000-ата.
 
От 6 декември са финалите на "Найки Джуниър" във Флорида. Както е известно в този турнир имат право да участват само шампионите от регионалните състезания. Така че България ще бъде представена от Адриан Андреев, Калоян Димитров, Розалина Юсева и Зиновия Ванева. В същото време останалите трима наши представители ще играят на турнира "Америка къп", съобщи Енев.
 
Заключителното изпитание за българските таланти е неофициалното световно първенство "Ориндж Боул", чиято основна схема започва на 16 декември в Коръл Гейбъл и Ки Бискейн, Флорида.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини