Муратоглу: През 2014-а Серина може да спечели всички турнири от Големия шлем



22-11-2013 14:06

Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу определи качествата на своята състезателка като изключителни. Той е на мнение, че тя ще продължи да доминира в женския тенис и през идната 2014-а година.

"Серина винаги намира начин да стигне до победа. Тя не иска да приеме загубите и това е наистина любопитна черта. Повечето играчи, когато загубят, започват да се жалват и оплакват.

"Серина от своя страна знае, че решението на проблемите е в самата нея. Нужно е просто да се анализира случилото се и да се помисли за решение и за в бъдеще," коментира Муратоглу.

През настоящия сезон Уилямс спечели общо 11 титли.

"Тя със сигурност е уникална. Работил съм с хиляди играчи, много от тях в топ 50 при мъжете и жените, но за мен никой от тях не прилича на Серина. Тя е истински шампион. В продължение на годините тя подобри всички аспекти от своята игра.

"Серина винаги търси начин да стигне до победата. Тя отказва да приеме загубите и това е наистина интересно. Повечето други състезателки в подобна ситуация само се оплакват, а тя търси решение. Дали може да спечели през 2014-а всички турнири от Големия шлем? Да, мисля че е възможно," смята още Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини