Разпадът... на една спортна зала



24-11-2013 18:42 | Станко Димов

Това, което виждате на снимките не се е случило изведнъж. Ден след ден, месец след месец, година след година, нищоправенето, безстопанствеността, липсата на грижа, сбърканият начин на мислене са причината. Снимките на реалността са само и единствено резултат.

Спортната зала в Ловеч, би трябвало да е дом. Светъл, топъл, удобен. Залата би трябва да бъде дом за стотици ловешки деца, желаещи, искащи да спортуват, да бъдат здрави. Залата би трябвало да е мястото, което предлага отлични условия. Да бъде алтернатива на застоялият живот на децата на Ловеч, алтернатива на пушенето, дрогата, компютрите. Тя, залата, би трябвало да е спортният Фейсбук за стотици деца. Мястото, на което да се срещат, да спортуват, общуват, да се забавляват, да се изграждат като спортисти, спортсмени, личности.

И ако на големите, на възрастните, можеш да подхвърлиш обяснението, че се „очакват едни проекти“, че „чакаме одобрение“ за нещо си, въпреки че, това се случва в продължение на десетки години, възрастните ще ти повярват, защото така си им промил мозъците, чрез „удобната“ местна преса.

Но децата, те са различни! Те не разбират от обещания! Те имат изисквания и то още днес. Когато излъжеш поредните деца, те вместо да те упрекнат, че не правиш нищо, просто се обръщат и си тръгват от този град. Децата не търсят виновни. Те просто правят избор и търсят място, което им предлага условия.

Децата не четат вестници, не гледат новини, не виждат шумно описваните успехи, те просто отиват, виждат и си тръгват. Тръгват си от градове като Ловеч,използващи хиляди непотреби листове хартия, обясняващи колко важни са подрастващите. Младите хора просто виждат и усещат къде са желани и рано или късно намират своето място, за съжаление, далече от тук.

През тази седмица, Общински съвет ще приеме навярно няколко листа хартия, наречени Програма за младежки дейности в Община Ловеч за периода 2014-2020 година. В нея освен кухи фрази, безполезни дейности, сбъркан начин на мислене, друго, почти няма.

Но това е друга тема. Дълга, неприятна, вероятно и доста безмислена.

Няма как да не поставя поредните въпроси, които ще останат без смислен отговор:

КОЙ допусна в продължение на година съсипването на Спортната зала?

КОЙ не си върши работата и не се грижи за общинската собственост?

КОЙ с безхаберието си прогонва младите хора в Ловеч?

КОЙ?

Защо лъжем обществото, че се борим с дрогата и пушенето?

Защо лъжем децата си, че мислим за тях и че те са нашето бъдеще?

Защо само констатираме, а не правим абсолютно нищо, освен да приемаме „важни стратегически документи“ и да борим пороците с манифестации?

ЗАЩО?

Дори няма да задам нито един от тези въпроси на кметският брифинг в понеделник, защото знам отговорите.

Единственото, което искам е, да се запитате, вие, да вие, какво направихте за да спрете всичко това?

Докато си отговаряте, попитайте по Скайпа децата и внуците си, как е там? Там, където искаме да стигнем, но ни мързи или ни е страх да направим крачката?

Да, аз и вие също сме виновни! Много виновни!

ФОТОГАЛЕРИЯ от рушащата се зала в Ловеч със снимки, предоставени от Христиан Вутов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини