Джокович: На никого не пожелавам да преживее война



29-11-2013 13:05

Новак Джокович разкри любопитни спомени за началото на своята кариера. За него и семейството му е било доста трудно в този период заради военните действия в Сърбия през 1999-а.

"На никого не пожелавам да преживява война. Това нанесе огромни разрушения, губиш свои близки. Освен това са нужни много години за възстановяване.

"Единственото нещо, което може да се погледне и от положителната страна е, че след това хората стават по-силни. Мога да кажа, че тенисът ме спаси. Спортът наистина ми даде много и от психологическа гледна точка. Помогна ми да гледам по-позитивно на всичко," разкрива Джокович.

"В моето семейство преди това никой не се бе занимавал с тенис. Когато бях на четири години започнах да гледам мачове по телевизията. Родителите ми имаха ресторант, а в близост бяха построени три тенис корта. Още тогава се влюбих в този спорт.

"Имах късмет, че баща ми повярва в мен и ми помогна да се обградя с хора, които ме изградиха като състезател. Освен войната по това време в Сърбия бе и сериозна финансова криза, което допълнително усложни ситуацията," спомня си още Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини