Звездите на тениса за кончината на Нелсън Мандела



06-12-2013 09:04 | Станко Димов

Звездите в световния тенис използваха профилите си в социалните мрежи, за да изкажат своята тъга от новината за кончината на Нелсън Мандела. Първият чернокож президент на Южна Африка почина в четвъртък на 95-годишна възраст.
Мандела, който е носител на Нобелова награда за мир,  ще бъде погребан с държавни почести. Знамената над институциите ще бъдат спуснати до погребението му. Тялото му ще бъде пренесено в столицата Претория, където следващата събота ще се състои и траурната церемония.

Рафа Надал
Почивай в мир Нелсън Мандела. Вие бяхте модел за подражание за света. Моите най-искрени съболезнования на семейството и близките.

Серина Уилямс
Един живот – животът на Нелсън Мандела, промени много съдби. Неговото наследство ще живее вечно.

Андре Агаси
Когато светът показа най-лошата си черта на Нелстн Мандела, той ни показа своята добродетел. Хиляди години, считани от сега, човечеството ще го почита...

Щефи Граф
В памет на Нелсън Мандела, който промени своята страна и нашия свят към по-добро, всички ние можем да следваме неговия невероятен пример за човешки права и свобода

Борис Бекер
Тази вечер светът плаче...

Пат Кеш
Светът загуби велик човек и велик водач. Ще ни липсваш

Гаел Монфис
Почивай в мир, Нелсън Мандела

Каролина Вожняцки
Почивай в мир, Нелсън Мандела

Съболезнования към семейството и близките на Мандела изказаха и някои от най-влиятелните личности и политици в света, сред които американският президент Барак Обама, генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, британският премиер Дейвид Камерън и много други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини