МакЕнроу: В момента двойки играят дебелите и бавните



11-12-2013 11:22 | Станко Димов

Джон МакЕнроу винаги е имал свой собствен поглед върху играта. Легендарният американец се изказа изключително остро срещу играта на двойки в съвременния тенис, която определи като „безполезна”. МакЕнроу бе един от малкото, които играеха силно както на единично, така и на двойки. За справка – американецът има 77 титли на сингъл и 78 на двойки.

„Двойки – защо изобщо ги играят в момента? Повечето от вас знаят, че обичах да играя на двойки. Но когато погледна към играта сега си казвам –„какво е това?” Дори не мога да разбера какво играят в момента”, коментира МакЕнроу.

„Не знам какво изобщо допринасят двойките към тениса в момента. Двойки играят бавните и тромави момчета, които не са достатъчно бързи да играят на единично. Не искам да показвам липса на уважение, но би било по-добре, ако в момента изобщо няма игра на двойки”, коментира МакЕнроу.

В същото време Питър Флеминг, бивш партньор на двойки на Джон МакЕнроу, се изказа изключително остро срещу тезата, че Боб Брайън и Майк Брайън са най-добрият двойков тандем за всички времена.

Близнаците от Калифорния имат спечелени 93 титли, в това число и 13 от Големия шлем. МакЕнроу и Флеминг имат 7 титли от Шлема, но според тях те са играли във времена, в които конкуренцията е била значително по-голяма, визирайки най-вече съперничеството със Стан Смит и Джон Нюкомб.

„Наскоро чух, че най-велики на двойки били близнаците Брайън и веднага изкрещях: „Моля?!”. Намирам този коментар за неуместен”, сподели Флеминг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини