Пиронкова започва новия сезон срещу грузинка



27-12-2013 12:32 | Станко Димов

Състезателка от Грузия ще бъде първата съперничка на Цветана Пиронкова за новия сезон. Става въпрос за 23-годишната Оксана Калашникова, която ще играе срещу Цвети в първи кръг на квалификациите на турнира в Шензен, Китай.

Родената през септември 1990-а година грузинка е малко популярна в професионалния тенис. Към днешна дата тя е на 309-о място в ранглистата на WTA. Калашникова е добър играч на двойки, където има общо 7 титли – 2 от WTA и 5 от ITF турнири.

Двубоят на Пиронкова и Калашникова е последен от програмата за събота, като се очаква да започне около 08:00 - 08:30 часа българско време. Срещата няма да бъде предавана онлайн.

За да се добере до основната схема, пловдивчанката ще трябва да запише 2 победи в квалификациите. Ако се справи с Калашникова, в решителния втори кръг Цвети ще премери сили с някоя измежду Виктория Голубич (Швейцария) и Дуан Инг-Инг (Китай).

Турнирът в Шензен е от най-новите в календара на WTA. Дебютното му издание бе миналата година, когато триумфира местната звезда Ли На.

Надпреварата е от категорията International, което означава, че победителката ще се включи в борбата за място в Турнира на шампионките, който в края на 2014-а за последно ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец”.

ОСНОВНА СХЕМА - КВАЛИФИКАЦИИ

ПРОГРАМА ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини