Хантухова си пожела победа над Серина на старта на сезона



27-12-2013 14:22 | Станко Димов

Даниела Хантухова изповядва проста теория за успех. За нея успехът ще дойде само когато тренираш здраво, ставаш рано сутрин и лягаш вечер, изтощен от натоварванията пред деня.

Тази седмица Хантухова ще участва на турнира в Бризбейн, където се надява да „вземе скалпа” на някоя измежду Серина Уилямс и Мария Шарапова, които по традиция са големите фаворитки за трофея.

„Ще бъде труден турнир, точно поради тази причина дойдох в Бризбейн по-рано. Исках да се подготвя добре и да бъда сигурна, че ще бъда готова за първия си двубой”, коментира Хантухова след поредната тренировка във фитнеса.

„Ще бъде страхотно ако успея да победя Серина Уилямс. Точно заради това дойдох по-рано. Искам да съм подготвена за сблъсък с най-добрите в света”, закани се словачката.

Следващият сезон ще бъде 16-и за Даниела Хантухова в професионалния тур. 30-годишната тенисистка е неизменна част от Топ 40 в последните 12 години – постижение, което меко казано заслужава уважение.

„Мотивирана съм да се развивам с всеки изминал ден. Прекарвам много часове във фитнеса за да съм сигурна, че съм подготвена и здрава. Обичам да играя тенис и това е нещо, което не бих заменила с нищо друго на света”, коментира Хантухова.

Освен Хантухова, Уилямс и Шарапова,, участие в Бризбейн са потвърдили и Виктория Азаренка, Каролина Вожняцки и Забине Лизицки.

„Фактът, че толкова много състезателки от Топ 10 ще участват още на първия турнир за сезона говори ясно колко много са зажаднели за игра. Преди няколко години месец декември се използваше само за подготовка. В момента всички започваме да тренираме по-рано, за да бъдем готово за първия кръг”, коментира Хантухова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини