Джокович ще брани трофея от Абу Даби



27-12-2013 16:39 | Станко Димов

Новак Джокович ще защитава трофея си от демонстративния турнир в Абу Даби. Световният №2 се наложи със 7:6 (5), 6:3 над Жо-Вилфред Цонга и се класира за финал, където му предстои дуел с Давид Ферер.

„Благодаря на всички, които дойдоха и ни подкрепиха от трибуните. Атмосферата тук е фантастична, а публиката наистина обича тениса. Мисля, че този турнир е чудесен старт за новия сезон”, коментира Джокович, който се е запътил към трети триумф в Абу Даби.

Иначе днес Ноле и Цонга направиха приятен за гледане двубой, в който имаше десетки атрактивни изпълнения от двамата претенденти. Все пак сърбинът показа по-голяма класа и се поздрави с крайния успех.

„Доволен съм от показана от мен игра, но той просто беше фантастичен. Джокович е един от най-добрите в света и всеки мач срещу него е труден. Така ще бъде утре и срещу Рафа Надал (бел.ред. двубой за трето място). Надявам се да покажем отличен тенис и да успеем да зарадваме публиката”, коментира от своя страна Цонга.

Двубоят за трето място между Цонга и Надал започва в 13:00 часа българско време. Финалът между Джокович и Ферер е от 15:00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини