ВИДЕО: Григор Димитров за очакванията си от Бризбейн



28-12-2013 15:40 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне новия сезон с участие на турнира в Бризбейн, Австралия. Негов съперник в първи кръг ще бъде Робин Хаасе (виж схемата тук). Миналата година Димитров достигна до финал в Бризбейн, където отстъпи пред олимпийския шампион Анди Мъри.

В навечерието на надпреварата Гришо сподели, че по време на предсезонната подготовка е наблегнал изключително много на работата във фитнеса, като дори е имало дни, в които не е докосвал тенис ракета.

„Турнирът в Бризбейн е може би най-добрият начин да започнеш новия сезон. Да, пътят до Австралия е дълъг, хубаво е да дойдеш по-рано. Хората обаче са много добри, организацията е чудесна. Правят всичко възможно да помогнат на играчите, които не са в домовете си за Коледа и Нова година, за да участват на този турнир. Организаторите обаче ни улесняват по всякакъв възможен начин.

През първите две седмици от подготовката ми за новия сезон почти не играех тенис. Фокусирах се върху фитнеса. Работих много в залата – много упражнения, много повторения, много тежести. Мисля, че това е един от основните компоненти, на които трябва да се набляга в предсезонната ни подготовка, като се има предвид, че нямаме много време да се подготвим.

Прекарах в Калифорния няколко седмици, в които се подготвях. Имаше и трудни моменти, но смятам, че това е едно от най-добрите места, на които можеш да се подготвиш за турнирите в Австралия. Трябва обаче и много да се работи”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини