Супер класика: Серина срещу Маша в Бризбейн



02-01-2014 08:10 | Станко Димов

Серина Уилямс и Мария Шарапова ще се срещнат в зрелищен полуфинален двубой на турнира в Бризбейн, Австралия. Това стана факт, след като двете записаха победи – американката се наложи с 6:3, 6:3 над Доминика Цибулкова, а рускинята имаше нужда от 3 сета, за да надвие Кайа Канепи – 4:6, 6:3, 6:2. 

След като направи няколко наивни грешки в началото на срещата, световната №1 заигра наистина великолепно и заслужи успеха си. Уилямс, която е действаща шампионка в турнира, не загуби точка при собствен сервис през първия сет. В крайна сметка тя завърши срещата с 31 печеливши удари и 17 непредизвикани грешки на сметката си.

Световната №4 Шарапова, която изигра втория си двубой от август насам, допусна изключително много грешки през първата част, когато допусна и да бъде пробита цели 3 пъти.

След неуспеха в първата част, Шарапова успя да намери игровия си ритъм и спечели 12 от следващите 16 гейма, с което си подпечата и успеха в мача.

До момента Серина Уилямс и Мария Шарапова са се срещали 16 пъти, като американката води с внушителните 14:2 победи. Освен това Серина е спечелила последните 13 сблъсъка между тях. За последно двете се срещнаха на финала на „Ролан Гарос” миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини