Федерер с впечатляващ успех и полуфинал в Бризбейн



03-01-2014 12:30 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на турнира в Бризбейн. Швейцарецът изигра перфектен двубой срещу Маринко Матошевич, като успя да се наложи с 6:1, 6:1 след по-малко от час игра на централния корт „Пат Рафтер Арена”.

Носителят на 17 трофея от Големия шлем сервира безупречно, като за целия двубой не допусна да бъде пробит нито веднъж. Федерер спечели внушителните 84% от разиграванията след първи сервис, като успя да пласира 9 аса срещу само една двойна грешка.

В спор за място на финал водачът в схемата ще се изправи срещу французина Жереми Шарди. Любопитното е, че през седмицата ФедЕкспрес вече се справи с французина, само че в двубоя им на двойки, когато Федерер и Маю надвиха Шарди и Димитров.

Другият полуфинал в турнира също е ясно и той е между Лейтън Хюит и Кей Нишикори. Любимецът на домакините и бивш №1 в света нямаше проблеми и се наложи в два сета над квалификанта от Румъния Мариуш Копил.

Доста по-труден бе двубоят на Нишикори, който имаше нужда от повече от 2 часа и половина, за да се поздрави с крайния успех – 6:4, 5:7, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини