Сам Стосър с травма, завръща се на "Ролан Гарос"



Сам Стосър с травма, завръща се на "Ролан Гарос"
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-05-2010 13:51 | Станко Димов

Контузиите в тениса взеха поредна жертва. Австралийката Саманта Стосър, която от вчера бележи рекордно класиране достигайки до номер 8 в света, отказа в последния момент участие от силния турнир в Рим. Причината за решението на Стосър са силни болки в рамото, които на практика я принуждават да си вземе почивка.

 

През последния месец австралийката демострира страхотна форма на клей настилка. Тя спечели 11 от последните си 12 срещи, грабна титлата в Чарлстън, Южна Каролина и игра финал в Щутгарт, където отстъпи в три сета пред Жустин Енен (Белгия).

 

Именно червените кортове са по вкуса на Сам. Миналата година тя беляза рекордно класиране на турнир от Големия шлем, достигайки до полуфинал на "Ролан Гарос".

 

Стосър е категорична, ще се бъде готова за битките във френската столица, които започват на 23 май. Тя дори изрази надежди, че ще се завърне на корта още другата седмица на турнира в Мадрид.

 

С отказването си от битките в Рим Стосър стана единствената състезателка от Топ 10, която ще липсва на кортовете във Вечния град. Именно в италианската столица ще бъде и дългоочакваното завръщане на световната номер 1 Серина Уилямс, която не е играл от края на януари.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини