Федерер: Не всеки ден играя срещу по-възрастни от мен



04-01-2014 15:06 | Николай Драганов

Роджър Федерер преживя тежка 2013 година, но началото на новия сезон е обещаващо - швейцарецът има шанс да открие 2014 година с трофея от турнира в Бризбейн. Негов съперник ще бъде друг ветеран - любимецът на домакините Лейтън Хюит. 

 

"Не се случва често да играя срещу по-възрастни от мен съперници", пошегува се преди финала Федерер. Двамата с Лейтън са на 32 години, като швейцарецът е около половин година по-млад. 

 

До този момент Федерер и Хюит са се срещали 26 пъти, като Роджър води с 18:8 победи. 7 от успехите на Хюит пък са още преди 2004 година. За последното австралиецът успя да се наложи над 17-кратния шампион от Големия шлем през 2010 година на финала на турнира на трева в Хале.

 

"Със сигурност и двамата очакваме сблъсъка с нетърпение. Моето съперничеството с Лейтън винаги е било много интензивно - никога злонамерено или нещо подобно, просто много добри мачове", коментира Федерер.

 

"Двамата сме тотално противоположни играчи. Аз играя бекхенд с една ръка, а той с две, неговото поведение на корта е тотално различно. Мисля, че поради тази причина винаги са се получавали интересни мачове помежду си", добави швейцарецът.

 

На турнира в Бризбейн Федерер използва ракета с по-голяма глава, с която вече постигна шест победи - три на сингъл и три на двойки. "Засега съм много доволен. Успях да потренирам доста с ракетата, както и да изиграя доста мачове, което е много важно."

 

Най-важното нещо според Федерер в първата седмица е именно да играеш достатъчно мачове и на второ място да издържиш физически на умножените натоварвания. "Можеш да тренираш колкото си искаш, но никога не е като официален мач. Различно е, защото винаги ще ти се наложи да се разтегнеш малко повече, за да достигнеш тази или онази топка. Иначе натоварванията във фитнеса винаги са по-тежки като цяло", анализира Роджър.

 

"Седмицата беше добра за мен, надявам се да изиграя два добри финала. Очаквам мача с Лейтън с голямо нетърпение. Познаваме се отлично и ще знаем какво да очакваме един от друг. В момента не играя най-върховия си тенис, а той ще бъде готов да вземе трофея, особено на бързите кортове тук в Бризбейн", завърши Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини