Валентин Димов: Дано сме по-добри през 2014-а, искам да вляза в топ 500



06-01-2014 13:58

Един от добрите български тенисисти Валентин Димов обобщи пред Tennis24.bg изминалата 2013-а година за него и коментира какви ще бъдат целите ми оттук нататък.

Как оценяваш изявите си през 2013-а година? Записа някои добри резултати в ITF турнири, но така и не успя да влезеш в топ 500.
- На първо място бих желал да пожелая на всички българи една по-добра нова 2014 година, нека бъдем малко по-добри отколкото сме били и най-вече не забравяме, че всички сме хора и е добре да се подкрепяме!
Не успях да вляза в топ 500, но ще се опитам следващата година! Имах някои добри изяви, както и не така добри. Но това е спорта, най-важното е постоянство да има. За съжаление става все по-трудно за спорта и всеки спортист който успява да се задържи на ниво смятам, че заслужава уважение!

Може би най-добрите ти турнири бяха тези в България - по-лесно ли се играе пред родна публика?

- Не мога да кажа, че най-добрите ми турнири бяха пред родна публика, тъй като играх 1/2 финал на $15 000 Futures в Тренто, Италия, но там се чувствам сякаш съм си в България. Получавам подкрепа и помощ от Димитър Марашлиев, който е треньор в Италия дълги години и неговото семейство. А за мачовете ми имаше и повече българска публика, така че смея да твърдя, че подкрепата на родната публика помага много!

Какви цели си поставяш преди сезон 2014? Преди време бе казал, че виждаш място в топ 200 като реална възможност пред теб, все още ли смяташ така?
- Целите за мен са били максимални винаги, но много фактори играят важна роля основно за подготовката, а от там следва и реализацията, така че не бих желал да назовавам точна цифра, нека сме здрави и смятам, че всичко останало се постига с работа и желание.

Следиш ли изявите на другите ни топ играчи? Мислиш ли, че Григор Димитров може да влезе в топ 10 през новата година?

- Разбира се, че следя изявите на всички български тенисисти, а и поддържаме връзка, тренираме заедно когато можем и не сме по турнири, или клубни първенства в други държави. Григор не веднъж е показвал на какво е способен, нека бъде здрав и топ 10 рано или късно ще е факт!

Кой е любимецът ти сред най-добрите тенисисти? Кой от тях мислиш, че ще доминира през сезон 2014?
- Любимецът ми винаги е бил Давид Налбандян, за съжаление се отказа от професионалния спорт. От топ тенисистите симпатизирам също на Роджър Федерер, за когото думите са излишни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини