Пиронкова: Предстои ми най-важният двубой



09-01-2014 09:11 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се класира за своя първи финал в турнир от WTA. Това стана факт, след като пловдивчанката се справи с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова на полуфиналите в Сидни.

След срещата Цвети призна, че е изпълнила една от мечтите си – да играе финал в WTA. Пловдивчанката каза също, че ще се опита да не губи концентрацията си и да изиграе силен финален мач.

„Разбира се, че бях нервна в края, но се опитвах да не го показвам. В момента се чувствам невероятно щастлива. В същото време се опитвам да остана здраво стъпила на земята и концентрирана за следващия ми двубой, който ще бъде най-важният двубой за седмицата. Нямам търпение”, коментира Пиронкова, цитирана от официалния сайт на WTA.

Благодарение на успеха над Квитова, Цвети Пиронкова стана първата квалификантка, която достига до финал на турнира в Сидни.

„Определено ми предстои много важно събитие. Това е нещо, за което мечтаех от доста дълго време и нещо, което до момента ми липсваше – да се класирам за финал или дори да спечеля титла. Така че само може да си представите как ще се чувствам утре на корта. Ще видим какво ще се случи”, каза още Цвети.

„Този турнир е един от най-добрите. Била съм тук и преди, но никога не съм си представяла, че един ден ще играя на финал”

Относно предстоящия финал с Ангелик Кербер, Цвети каза следното: „Тя определено е много сериозен съперник. Познавам стила й и знам какво да очаквам от нея. Но, човек никога не знае, утре е нов ден. Когато излезеш на корта най-важното нещо е да забравиш за предишните двубои и да се концентрираш върху момента”.

СНИМКИ ОТ ПОБЕДАТА НА ПИРОНКОВА НАД КВИТОВА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини