Убийствен жребий за Рафаел Надал в Мелбърн



10-01-2014 10:11 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал изтегли тежък жребий за първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Още на старта испанецът ще трябва да премери сили с голямата надежда на домакините Бърнард Томич, който по традиция се представя силно на домашния си турнир.

Ако няма изненади, в трети кръг Надал може да играе с Гаел Монфис, с когото спори за трофея в Доха преди няколко дни. В четвъртината на Надал попадна и Хуан Мартин дел Потро. Евентуален дуел между двамата е възможен на четвъртфинал.

На четвъртфинал може да видим един срещу друг Анди Мъри и Роджър Федерер. Британецът и швейцарецът също са в половината на Надал.

В другата част на схемата попадна шампионът от последните 3 години Новак Джокович. Сърбинът изтегли сравнително добър жребий и поне в първата седмица на турнира не се очаква да има някакви сериозни препятствия.

Според световните букмейкъри фаворит за титлата в Австралия за момента е Новак Джокович следван от Рафаел Надал и Анди Мъри.

При дамите очаквано Серина Уилямс и Виктория Азаренка попаднаха в двете части на схемата и възможен двубой между двете може да стане факт само на финал.

ОСНОВНА СХЕМА МЪЖЕ

ОСНОВНА СХЕМА ЖЕНИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини