Дора Рангелова: Цвети тренира при -10 и никога не се е оплакала



10-01-2014 22:46 | Станко Димов

Капитанът на България за Фед Къп Дора Рангелова коментира триумфа на Цвети Пиронкова на турнира в Сидни.

„Много се радвам, че Цвети се върна на мястото си след слабия минал сезон. За мен това не е изненада, защото познавам силата на духа на Цвети“, коментира Рангелова в предаването "Пред банята" по News7.

„Предполагам, че миналият сезон е имало психологическа бариера, но това, което аз видях е стабилната й игра. И днес, въпреки напрежението, показа невероятна стабилност. Тя е великолепен спортист. Нейната воля и сила на духа са забележителни“, продължи Рангелова.

„Много е трудно да се постига постоянство, това е съвършенството в спорта. Надявам се Цвети да покаже това постоянство тази година. Определено тя е доста по-стабилна физически, тя сама каза, че е наблегнала много на това.

Освен това Цвети играе с контузия. Можете да си представите колко воля се изисква за това. Тя се готви тук при лоши условия, при минус 10 градуса, и никога не се е оплакала. Разбирате за какъв човек става дума“, допълни Рангелова.

„Искрено желая успех на Цвети на Откритото първенство в Австралия. Надявам се да стигне поне до третия кръг. Пожелавам й бързо да се възстанови. Знам нейните възможности“, завърши Дора Рангелова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини