Федерер за клея: Отивам на очен лекар



Федерер за клея: Отивам на очен лекар
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-05-2010 15:14 | Николай Драгиев

Световният номер едно Роджър Федерер се оплака от природните условия в Ещорил. Швейцарският ас е в Португалия за защита на титлата си на клей от миналия сезон.

 

„В понеделник ми се наложи да ходя на очен лекар. Заради силния вятър в очите ми имаше сигурно три килограма пясък. Но съм дошъл тук за трофея и се надявам да го спечеля”, хиперболизира Федерер.

 

Той заяви, че не знае колко сложно ще ъде за него да защити успеха си от 2009 година. От една страна носителят на рекордните 16 титли от Големия шлем е единственият тенисист от Топ 10 в Ещорил, от друга той е изиграл един-единствен мач на червени кортове тази година и го загуби от Гулбис в Рим.

 

„Преди турнира в Италия се чувствах отлично, но след загубата тренирах интензивно цяла седмица. С нетърпение чакам състезанието в Португалия. Искам да спечеля, но първото, което трябва да направя е да запиша първа победа на клей. Като цяло в световния тенис следващите няколко седмици ще бъдат много интересни и ще покажат на какво ниво е в момента моята игра”, завърши водачът в световната ранглиста.

 

Роджър Федерер почива в първия кръг, а на осминафинала в сряда излиза срещу германеца от индонезийски произход Бьорн Пау.

Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини