Новак Джокович с 26-и пореден успех



15-01-2014 07:39 | Станко Димов

Новак Джокович се класира с лекота за трети кръг на Australian Open, след като се наложи с 6:0, 6:4, 6:4 над Леонардо Майер. Двубоят между двамата продължи по-малко от два часа, а победата бе 26-а поред за сърбина, както и 23-а поред в Мелбърн.

Джокович демонстрира изключителна ефикасност, като реализира 5 от 6-те си точки за пробив. Сърбинът взе първия сет само за 22 минути, като даде общо 8 точки на съперника си. През втория и третия сет Майер подобри представянето си, но това не беше достатъчно за нещо повече от почетна загуба.

„Никой не иска да прекарва твърде много време в тази жега. Всеки се опитва да спечели двубоя възможно най-бързо. Той (Майер) започна да играе по-добре с течение на двубоя, особено в третия сет. Но аз усещах, че сервирам добре и като цяло контролирам мача. Когато ми се откриваше възможност за пробив аз се възползвах. Днес се представих по-добре в сравнение с първи кръг”, коментира Джокович след двубоя.

Сърбинът не е губил мач от финала на US Open, а в Мелбърн преследва пета поредна титла от календара на АТР, след като приключи предишния сезон с трофеите в Пекин, Шанхай, Париж и Лондон.

В следващия кръг световният №2 ще срещне Денис Истомин от Узбекистан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини