„Бесният” Джокович продължава без загубен сет (видео)



17-01-2014 15:18 | Станко Димов

Новак Джокович продължава доминацията си на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът се класира за осминафинал в турнира, след като се наложи с 6:3, 6:3, 7:5 над Денис Истомин. Резултатът от мача можеше да бъде и по-изразителен, но в третия сет, когато сервира за крайния успех при 5:4, Джокович допусна изненадващ пробив, първи в неговия сервис за вечерта. Това изнерви сърбина, който въпреки, че приключи срещата в 3 сета, в края показа доста нерви.

„Той (Истомин) е качествен съперник и днес във важните моменти го показа. Сервирах добре, но третият сет беше много оспорван. Много исках да приключа двубоя в 3 сета. Благодаря на всички, които останаха до толкова късно, за да гледат мача. За мен беше удоволствие”, бяха първите думи на Джокович след успеха.

„Трябва да съм доволен от мачовете ми досега. С напредването на турнира играя все по-добре и дано това продължи. Борис Бекер? Чудесно е, че работим заедно. Той ми е забранил да говоря много (усмихва се). От 2 седмици сме заедно, това е първият ни официален турнир”, каза още Джокович.

Относно следващия си съперник – италианецът Фонини, Ноле сподели следното: „Фабио ми е приятел, от една генерация сме, има няколко седмици разлика между нас. Познаваме се много добре, за първи път играхме преди 13-14 години. Ще бъде труден съперник”.

Новак Джокович е шампион в Мелбърн през последните 3 години. Сърбинът вече има 24 поредни победи в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини