Пиронкова: Титлата ми дава още увереност, мога да побеждавам най-добрите



20-01-2014 13:10

Реплика на съд от Панагюрското златно съкровище получи от община Пловдив тенисистката Цветана Пиронкова. Подаръкът е по повод първата й титла от веригата на Женската тенис асоциация WTA, а именно спечелването на турнира в Сидни, предаде БТА.

Това, което Цвети прави за популяризирането на Пловдив, е много повече от бюджета, който даваме за реклама, каза кметът Иван Тотев. По думите му успехът на тенисистката е добър старт за годината, в която Пловдив е обявен за европейски град на спорта.

"Титлата е голяма радост за мен и огромно потвърждение, че аз съм там - сред най-добрите, там съм от много години и мога да ги победя", каза Пиронкова. По думите й това е престижен турнир, най-старият след "Уимбълдън".

"Титлата ми дава увереност да продължа да се представям по същия начин до края на годината", коментира тенисистката. Следващото й участие е на турнира "Фед Къп", който ще се проведе от 4 до 9 февруари в Будапеща.

"Все още не съм започнала подготовката си за него, тъй като искам да се възстановя психически и физически", каза Пиронкова. "Следват квалификации за Доха и турнирът в Дубай.

"Ранглистата за мен не е от голямо значение, приятно е да си сред първите 50 или 20, но за мен най-голямата мечта е да спечеля турнир от Голям шлем", каза още тенисистката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини