Федерер: Чувствам се уверен преди сблъсъка с Мъри



20-01-2014 19:55

Роджър Федерер демонстрира отлична форма с началото на новия сезон. Той вече е на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, а там му предстои сблъсък с Анди Мъри.

"Много доволен съм от днешния двубой. Спечелих срещу страхотен състезател като Жо и мисля, че не допуснах нито един пробив. Всичко се разви чудесно за мен. Успях да наложа своя стил, подходих атакуващо и излизах на мрежата. Дори съм приятно изненадан," сподели Федерер, който уточни че в предишните си битки с французина е имал доста повече затруднения.

Любопитното е, че Федерер няма успех над Мъри от 2012-а, но букмейкърите му дават леко предимство в своите предпочитания за двубоя.

"Отдавна не съм гледал негов мач. Ще се получи оспорвана битка. Като цяло и двамата правим добър старт на сезона до момента," заяви швейцарецът.

Като цяло Федерер изрази своята увереност, че се намира в добра форма и независимо от колебливите му изяви в края на 2013-а, сега има сили да се конкурира с играчите пред него в ранглистата.

"Надявам се да продължа да играя на високо ниво. В последно време се чувствам по-уверен и играта ми се получава. По-уверен съм, по-позитивно настроен, след като преодолях доста неща в изминалите месеци," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини