Сладката приказка за Южени Бушар продължава (видео)



Сладката приказка за Южени Бушар продължава (видео)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-01-2014 07:11 | Станко Димов

Тийнейджърката Южени Бушар бившата №1 в света Ана Иванович и достигна до първия си полуфинал на турнир от Голям шлем. Младата тенисистка хвърли бомба в турнира, след като победи Иванович, която успя да изхвърли световната номер едно Серина Уилямс в предния етап на надпреварата.

19-годишната канадка победи сръбската красавица с 5:7, 7:5, 6:2, с което си уреди класиране на полуфиналите.

 „Тя играеше наистина добре и аз трябваше да се боря постоянно, и да играя агресивно. Мисля, че показах истинската си игра във втория и третия сет", каза Бушар.

В същото време поставената под номер 4 Ли На записа много изразителен успех срещу Флавия Пенета от Италия. Китайката се наложи с 6:2, 6:2 за малко повече от час. Азиатката стартира с ранен пробив и нито за момент не изпусна инициативата.

Китайката поведе с 5:0 преди Пенета да открие сметката си, но изходът на сета отдавна беше решен. Втората част се разви по подобен начин и Ли На с лекота си осигури място сред най-добрите четири.

31-годишната китайка се представя най-постоянно в Мелбърн, където е играла два пъти на финал! Тя загуби финалите през 2011 и 2013 година съответно от Ким Клайстерс и Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини