Ясни са датите за държавните първенства по тенис



21-01-2014 13:02

Тенис на най-високо ниво ще се играе тази година на кортовете в Албена. В комплекса през май и юни ще бъдат ясни шампионите на България при състезателите до 12-, 14-, 16- и 18-годишна възраст.
 
Първи за разпределение на медалите - от 26 май до 1 юни, ще спорят юношите и девойките до 16 г.  От 2 до 8 юни са мачовете при 18-годишните, а от 9 до 16 юни ще станат известни и най-добрите при тенисистите до 14 г. Битката за отличията при момичетата и момчетата до 12 г. ще е от 17 до 24 юни. Мачовете ще се играят на кортовете до хотелите „Калиопа” и „Сенди Бийч”, които са непосредствено до брега.
 
Албена е официален тенис курорт на България и ще предложи на представителите на аристократичния спорт да се наслаждават на играта на професионално подготвени кортове в целия комплекс. Ваканционното селище е предпочитано място за подготовка от тенисисти от цяла Европа, като най-многобройни са гостите от Русия.

Те вече заявяват своята лятна ваканция, която ще съчетаят приятният отдих с тенис. Запитвания за тенис лагерите за деца до 10 г. от 14 до 19 април и от 18 до 24 август има от Германия и България. Тренировките в камповете ще бъдат водени от професионални треньори от Драйзам тенис академия (Фрайбург, Германия).
 
През септември – 22-26 септември, край морето се организира летен лагер за девойки и жени, който ще бъде генерална репетиция за най-добрите ни дами за международния турнир Albena Open. Надпреварата с награден фонд 10 000 долара е от календара на ITF и носи точки за световната ранглиста при жените.
 
На копринения пясък в Албена традиционно ще се проведат и международни турнири по плажен тенис. Всички състезатели и техните придружители – треньори и родители, имат възможност да се възползват от 10 процента отстъпка за настаняване в комплекса, ако направят резервация чрез сайта Albena.bg до 31 януари.
 
Подробна информация за летните лагери и турнири в Албена любителите на тениса могат да получат и на уеб страницата на ДТА в Интернет – www.dreisam-tennis-academy.de.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини