Финал преди финала: Федерер срещу Надал на Australian Open



Финал преди финала: Федерер срещу Надал на Australian Open
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-01-2014 13:57 | Станко Димов

Роджър Федерер продължава да впечатляващ с представянето си на Australian Open. Швейцарецът се класира за полуфинал, след като надви с 3:0 сета олимпийския Анди Мъри – 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:3.

Швейцарецът можеше да приключи спокойно двубоя в 3 сета, но при 5:4 в третата част допусна да бъде пробит, а в тайбрека профука с лека ръка 2 сетбола (при 6:4). Това беше 21-и дуел между Федерер и Мъри, като швейцарецът записа победа №10. Освен това той взе частичен реванш за поражението от британеца на полуфиналите в Мелбърн миналата година.

„Определено беше трудно, можех да приключа двубоят далеч по-рано. Но Анди се справи добре в края на третия сет. Радвам се, че все пак успях да победя. Пропуснах доста възможности в четвъртия сет преди да стигна до пробива. В такива моменти просто се опитвам да запазя концентрация и да не показвам емоции.

През последните години тенисът се превърна в игра на движение. Мисля, че Анди изпитваше някакви проблеми тази вечер, не съм сигурен, че беше напълно здрав. През последните месеци положих доста усилия в тази насока и се радвам, че резултатите се виждат”, коментира Федерер след срещата.

На полуфиналите Федерер ще срещне най-големия си опонент в исторически план – Рафаел Надал, който по-рано през деня се справи изключително трудно с Григор Димитров, побеждавайки го с 3:1 сета след повече от 3 часа.

До момента Федерер и Надал са се срещали 32 пъти, а Рафа води с 22:10 победи. На Australian Open двамата са играли два пъти, като победата отиваше на сметката на Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини