Фед Къп: Българският тим загуби от Португалия



04-02-2014 21:47

Отборът на България за "Фед къп" загуби първия си двубой от група "D" на Евро-Африканската зона. Тимът на Португалия победи българския състав с 2:1 успеха, след като спечели и двата двубоя на сингъл. Във втория за деня двубой Мишел Ларшер де Брито надигра Елица Костова с 3:6, 6:2, 7:6(3).

Костова започна много силно и поведе с 4:0 в първия сет. Последва мобилизация от страна на №125 в света Де Брито, която взе следващите три гейма. Костова стигна до сетбол при 5:3, но португалката се спаси. В десетия гейм 23-годишната българка поведе с 40:15. Това изнерви съперничката й, която хвърли ракетата си на корта. В крайна сметка Елица Костова затвори сета при четвъртата си възможност след аут на Де Брито.

Във втората част португалката не без помощта на шанса поведе с 3:0. Ели върна пробива с гейм на нула за 2:3. За съжаление след това съперничката направи нов брейк. При 2:5 Костова сервираше за оставане в сета. Де Брито поведе с 40:15 и изравни частите при първата си възможност след печеливш удар от форхенд.

Костова, която е с над 100 позиции по-назад в WTA ранглистата, проби още на старта на третия сет. Последваха поредица пробиви и като цяло равностойна игра до 4:4. Де Брито спечели трудно подаването си за 5:4 и след това дори пропусна мачбол при сервис на Костова. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Де Брито се наложи със 7:3 точки.

Веднага след това българската двойка Виктория Томова и Изабелла Шиникова спечели с 6:2, 7:5 срещу Луш и Мурта от Португалия за крайното България – Португалия 1-2.

В програмата на националния ни отбор сряда е почивен ден. В четвъртък от 11 часа съставът излиза срещу Турция, а ден по-късно по същото време и срещу Беларус. Плейофите за място ще се играят в неделя.

СНИМКИ ОТ ЛАГЕРА НА НАШИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини