Григор: Уча се от най-добрите, но не подражавам на никого (видео)



05-02-2014 14:36

Григор Димитров отново привлече вниманието върху себе си на повечето големи тенис специалисти, след като записа отлично представяне на Откритото първенство на Австралия и достигна до четвъртфиналите.

Всички анализатори се обединяват около мнението, че Димитров е близо до това да реализира своя сериозен потенциал и скоро да се намеси в битката за спечелването на най-големите тенис турнири. Те отчитат, че положително за представянето му се отразява и назначаването на за негов треньор на Роджър Рашид.

"Баща ми е мой треньор откакто започнах да играя тенис. Майка ми пък е състезателка по волейбол. Определено спортът е заложен в гените ми," споделя Гришо пред официалния сайт на АТР за началото на своята кариера.

"Винаги съм бил агресивен на корта, залагам на такъв стил. Независимо срещу кого играя аз се старая да показвам моята игра. Пийт Сампрас е идолът ми, гледал съм много негови мачове. Също така харесвам много Роджър, а също и Андре Агаси. Никога обаче не съм се старал да подражавам на някого.

"Наблюдавал съм най-добрите как подхождат цялостно към играта, но и към отделните удари - Пийт със своя сервис, Андре Агаси при ретур, Роджър Федерер с движението си по корта и всичко останало. Всеки обаче се развива по свой път," коментира още българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини