Мъри побесня: Не ми казвайте как да играя



Мъри побесня: Не ми казвайте как да играя
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-05-2010 11:03 | Станко Димов

След като загуби финала на Australian Open от Роджър Федерер преди 4 месеца, първата ракета на Великобритания Анди Мъри записа поредица от разочароващи резултати.

 

В разгара на сезона на клей Мъри не само че не може да намери формата си, но и на няколко пъти изтърва нервите си от "неудобни" журналистически въпроси. В момента шотландецът е в Мадрид, където ще вземе участие в поредния "Мастърс", който се явява като генерална репетиция преди "Ролан Гарос".

 

"Никога не съм променял стила си на игра, а резултатите, които постигам срещу топ играчите показват, че моите методи работят", сподели в своя защита Мъри.

 

"Знам как да играя и как да печеля мачове, така че не ме учете какво да правя на корта. Още от 14-годишен слушам как трябва да играя по-агресивно, как в ударите ми нямало достатъчно сила. В крайна сметка обаче когато печеля никой не ми казва нищо, а в противен случай всички ме нападат", изригна още Мъри.
Наивният тенисист за пореден път се закани, че ще спечели турнир от Големия шлем.

 

"На "Ролан Гарос" ще е трудно, не само за мен, но и за всички. Не е тайна, че Рафаел Надал е големият фаворит. Не знам дали той е най-добрият на клей, но определено е трудно да го победиш на тази настилка, още повече в 5-сетов мач, където физическата издържливост е от огромно значение.

 

След "Ролан Гарос" идва "Уимбълдън". Там са моите шансове. Играта на трева винаги е отговаряла на моя стил и при малко късмет мога да спечеля този турнир. Сигурен съм, че имам сили да триумфирам в Шлема и рано или късно това ще се случи", обеща Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини